Новини
Хотели и хижи
boo.bg
Хотели и хижи
Новини


Хижа Плевен

Планина: Стара планина
Местност: Бъзов дял
Капацитет: 180 места
Цена на човек: от 10 до 15 лева
Телефон: 0889/233325, 048/929233
Надморска висича: 1504 м.
Email: hijapleven@gmail.com
още снимки »
Състои се от две сгради с общ капацитет 180 места. Основната сграда е масивна четириетажна постройка с капацитет 120 места с етажни санитарни възли и бани. Част от стаите са с мивки. Сградата е водоснабдена и електрифицирана, с централно отопление. Разполага с ресторант и лавка. Втората сграда е масивна триетажна постройка с капацитет 60 места с етажни санитарни възли и мивка във всяка стая. Сградата е водоснабдена и електрифицирана, с централно отопление. Разполага с туристическа кухня и столова. Пътеките са маркирани.Съседни обекти:
- засл.Ботев - 2.20ч.
- вр.Ботев/2376м./ - 3.00ч.
- х.Васил Левски - 5.00ч.
- х.Балкански рози - 6.30ч.
- х.Хубавец - 7.00ч.
- х.Рай - 5.00ч.
- х.Амбарица - 6.00ч. през вр.Голям Купен.
- х.Яворова лъка - 4.00ч.
- х.Зора - 1.30ч. пешеходен преход и 12км. по асфалтово шосе.
- х.Видима - 1.30ч. пешеходен преход и 5км. по асфалтово шосе.


Изходни места:
- кв.Видима/гр.Априлци/ - 5км. по асфалтово шосе / край х.Видима / и 1.30ч. пеша по маркирана пътека.
« предищен Обекти в Стара планина следващ »
Видян: 10695 пъти  
!ново добави коментар
Моля, пишете на кирилица. Всички коментари, които не са на кирилица, ще бъдат изтрити!
Име
Коментар
 
Въведи номера

коментари

Веселин
29 Oct 2019 | 14:16
Биах в хижата почти циала седмица през месец август и да ви кажа че си изкарах много добре там обслужването е мнго ама много добро пирсонала е на супер ниво храната също е на много добро ниво.Билсъм на мнго хижи в наща страна но в хижа Плевен е най дбре човек може да си одъхне много добре там.Цените са супер ниски.Храната е мнго добра даже във Шератон не предлагат толкова добра храна и напитки колкото на хижа Плевен.Да ви кажа чесно пак ще посетия това миясто защото си заслужава да се отиде там.
Тина
25 Sep 2011 | 16:54
Здр. На 22-ри и 23-ти бяхме на хижата. За тези, които не са били там ще обясня на кратко- нощувка-14лв., стаите и леглата са чисти, в банята постоянно има топла вода.Ресторанта е много приятен-супа 2лв.,шопска салата-4лв., зелева салата-2лв., кюфте/кебапче-1лв.,кафе-1лв., бира-1,80лв., общо взето приемливи цени. Ние си носихме сухи мезета и алкохол,нямаше проблем да си ги изкараме в ресторантчето.Има и барбекю на двора, но трябва сам да си събереш дърва за да си приготвиш нещата(ако ти се занимава).Пред хижата също така има шезлонги и масички на които можеш да си полегнеш и да си пиеш биричката и да се наслаждаваш на природата.Паркинга след ВЕЦ-Видима струва 8лв.(ако не ти се плащат може да си оставиш колата някъде по-надолу по пътя).Има и нещо като въжена линия, с която може да ти качат багажа за да не го носиш по стръмната пътека, тази екстра също се заплаща,но си заслужава. Надявам се да съм била полезна на хората които не са посещавали хижата.Препоръчвам я на всеки-заслужава си :)