Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


Започват разкопките на Асеновата крепост

11 Юли 2011 | Култура

Асеновата крепост
снимка: Андреа Динкова
Започна поредното археологическо лято с разкопки и проучвания на Асеновата крепост. Подготовката за новия археологически сезон стартира още преди две седмици, като за целта работници от временната заетост почистиха терена, на който ще се извършва самата археологическа дейност.

Екипът е с научен ръководител Росица Морева, а началото на теренните проучвания бе поставено заедно с група студенти от Пловдив, които ще карат лятната си практика на обекта, информира Иван Дуков, директор на музея в Асеновград. Той също участва в археологическия екип за проучването на Асеновата крепост, предаде Фокус.

"Надяваме се сред находките да има нещо интересно, с което да привлечем вниманието към крепостта не само на асеновградската общественост, но и на туристите, които преминават през нашия град, пътувайки към Бачковския манастир, Смолянско и Перперикон", каза още Иван Дуков. Директорът на музея в града уточни, че идеята е да се продължи традицията, създадена от Росица Морева преди повече от 40 години, и да се разкрият още детайли и информация за този изключително важен обект находки от Средновековието и Античността.


ADSpot

Лимон
Най-светлото място на Земята,което се вижда от космоса е Лас Вегас.