Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


Вкараха 3330 туристически обекта в онлайн регистър

22 2015 | Туризъм

Старият град в Пловдив
През 1956г. Стария град е обявен за архитектурно-исторически резерват. Тук се издигат крепостни съоръжения от всички епохи.
Туристическото ведомство е платило 5000 лева, за да знаят туристите как да стигнат до Зоопарка в Пловдив и до още над 3000 туристически обекта у нас.

Министерството на туризма представи онлайн регистър на туристическите атракции. Целта на този регистър е да даде информация за туристическите атракции, обяви на пресконференция министърът на туризма Николина Ангелкова.

Регистърът ще дава информация и за собствеността на атракциите, както и за наличната инфраструктура.

Информацията в него е предоставена от общините, както стана ясно от думите на министър Ангелкова. 265 общини са подали информация, 14 не са предоставили такава все още.
Регистърът е отворен процес, предстои да се надгражда и развива, обясни Николина Ангелкова.

3330 са туристическите обекти в регистъра. От тях около 1800 са публична държавна и общинска собственост, поясни министърът на туризма. 930 са с неизяснен статут на собствеността.

Регистърът е достъпен през самия сайт на ведомството. В помощ на туриста в регистъра могат да се намерят и местата за настаняване в населеното място, в което се намира дадена туристическа атракция.

Регистърът дава информация за Стария Пловдив, както и за Зоопарка в града, например.

5000 лева без ДДС струва проектът. Предвиждаме и други езикови версии на регистъра, поясни министърът на туризма.

Анализира се в момента възможността от кои туристически обекти може да се събира туристическа такса, кои могат да привличат публично частно партньорство. Търсачката на Министерство на туризма дава препратка към "Уикипедия" и "Гугъл".

ADSpot

Лимон
През XVII в. момичетата са варели яйца и са ги слагали под възглавницата си в нощта на 13-ти срещу 14-ти февруари. Те са вярвали, че по този начин ще им се присъни любимия човек.