Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


С 48 % са се увеличили туристите в Пловдив

30 Май 2017 | Туризъм

Амфитеатъра в Пловдив
С 48 % са се увеличили посетителите на туристическите центрове в Пловдив през първите четири месеца на тази година. Това сочат ежемесечните статистически данни на посетителите, водена в туристическите центрове, съобщиха от Дирекция „Култура и културно наследство" към Община Пловдив.

Най-интензивен е ръстът за месеците февруари и април, през когато посещенията са се увеличили почти двойно – от 2329 през април 2016 са нараснали на 4462 за същия месец на 2017 г. Най-много са посетителите от Турция, Гърция, Великобритания, Франция, САЩ, Израел, Русия и Германия. Значително е нараснал броят на туристите от Румъния, Украйна, Холандия, Белгия, Швеция, Швейцария и други европейски държави, чиито запитвания са свързани предимно с културните забележителности на града, винарските изби в региона, събитията и дейностите, които могат да се извършват в района, включително - места за спорт и отдих в Пловдив, както и в близост до него.
Според статистиката Пловдив се превръща и в дестинация за нови пазари, сред които досега не е бил популярен – ежемесечно се срещат индивидуални посетители от държави като Египет, Азербайджан, Казахстан, Дубай, Андора, Аржентина, Армения, Филипини и др.

Значително е нараснал и броят на посетителите в туристическите центрове от Пловдив с цел опознаване на културните забележителности и събитийния календар, както и на тези от други градове в България – най-често семейства, избрали градаза своя уикенд дестинация.

Наблюдава се не само увеличение на туристите, но и разнообразие в търсената услуга. Все повече са запитванията за възможностите за организирана обиколка в града или извън него, чрез наемане на екскурзовод или осъществяване на връзка с туроператор.
Копирано от standartnews.com

ADSpot

Лимон
Най-големият град в света по площ е Давао, в южната част на Филипините.