Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


НДК ще инвестира в творчески проекти

13 Юли 2011 | Култура

Националния дворец на културата - един от символите на София
След като Националният дворец на културата (НДК) премине "под шапката" на Министерството на културата след около 6-7 месеца, ще има повече пари за инвестиции в творчество. Това прогнозира министърът на културата Вежди Рашидов в интервю за БНТ.

НДК е машина, която работи сама за себе си, каза министърът. По думите му от печалбата на двореца ще може да се финансират филми, читалищата, училищата по изкуствата, реставрацията и консервацията в музеите.

Рашидов посочи, че НДК ще се ръководи от директор и управителен съвет. В него ще има участие и Министерството на финансите, което ще контролира приходите. Той припомни, че според решението на правителството финансовото министерство управлява институцията временно, а реалният собственик е неговото ведомство.

Помолен да направи оценка на работата на правителството, Рашидов направи уговорката, че не е член на ГЕРБ, но според него правителството стои стабилно в това, което прави. "Радвам се (на рязането) на лентичките, защото ще има нещо направено, което с пръст да се покаже", коментира той.

Министърът изказа неодобрение на това, че паметникът на Съветската армия беше изрисуван със спрей и за него това не е изкуство. "Това не може да стане никъде по света, във Виена ще лежите в затвора, ако нарисувате със спрей някой паметник", каза той.

ADSpot

Лимон
Жирафите могат да почистят собствените си уши със своите езици.