Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


Може да очакваме ръст на руските туристи у нас догодина

25 Ноември 2009 | Туризъм

Панорамна гледка към град Варна
По думите на руския Генерален консул във Варна Юрий Соловьов, руските туристи много обичат България като туристическа дестинация и се очаква през следващата година техният ръст да се увеличи.

Това Генералният консул заяви днес по време на посещението си при кмета на Добрич - Детелина Николова в отговор на журналистически въпрос дали може да се очаква евентуален спад на броя руски туристи в страната ни през следващата година.

По предварителни данни, през 2009 година в сравнение с миналата година броят руски туристи у нас се е увеличил с около 15 -18% и прогнозите са, че тенденцията на нарастване ще се запази и през следващата година, смята руският консул. Той поясни, че това е възможно само, ако икономическата криза не се задълбочи по някакъв невероятен начин.

“Това е малко вероятно”, коментира Соловьов. С откриването на визовия център в Москва вече няма никакъв проблем с издаването на визи за България, заяви консулът. По неговите думи, цената на визата не е променена, защото тя зависи от договора на Русия с ЕС. Поскъпването на издаването на български визи, свързано с административните услуги, не влияе на желанието на руските туристи да посещават България, категоричен е Юрий Соловьов.

Основно страната ни посещават руснаци от средната класа – държавни служители, дребни предприемачи, хора от провинцията, културни дейци от по-младото поколение, семейства с деца. През следващата година броят на руските деца, които по различни социални програми ще летуват в България и по конкретно във Варна, ще се удвои. Досега техният брой е бил 600, каза Юрий Соловьов.

ADSpot

Лимон
Котките спят по 16 часа дневно, което е повече от всеки друг бозайник в света.