Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


Мобилно приложение рекламира българския туризъм

20 Декември 2016 | Туризъм

Официално лого на България
Мобилно приложение от ново поколение събира туристически обекти, красиви маршрути и атрактивни промоции в страната ни на едно място. Платформата „I love Bulgaria“ беше представена днес от министъра на туризма Николина Ангелкова и има за цел да рекламира страната ни като целогодишна туристическа дестинация. Приложението стартира със „Стоте национални туристически обекта“, а обогатяването му с нови локации и забележителности ще се случва ежедневно.

Предимствата му не се изчерпват само с по-добро представяне на туристическите ни дадености, но също така дават възможност на бизнеса и общините да се включат с обявяване на промоции, отстъпки и даване на допълнителни възможности за забавление в близост до локацията на туристите. Платформата ще се обогатява непрекъснато с нови езици, на които туристи от целия свят ще могат да се запознаят с културните ни обекти на родния си език. Разпознаването на езиците ще се случва чрез сканиране на QR кодове. Използвайки приложението потребителите генерират бонус точки, които им дават възможност за участие в игри и томболи, които платформата предлага. Според фирмата, създала приложението, възможностите, с които „I love Bulgaria“ успешно ще привлекат почитателите на Pokemon Go, тъй като платформата предлага сходен начин на работа, пише Труд. Инициативата стартира пилотно в Добрич и Варна, а а след Нова година предстои да бъдат включени Бургас, Русе, а амбицията на министерството е да се включат обекти от цялата страна. Министър Ангелкова подчерта, че включването на всички български общини, независимо от размера им, е безплатно и това е една от целите на министерството. За бизнеса има такса в размер на 195 лв. на година.

Едно от целите на министерството е чрез приложението да се рекламират по-малко известни обекти, които до момента са оставали в сянката на големите туристически забележителности. Министър Ангелкова даде за пример музей, който е генерирал средно по 5 посещения на ден и само седмица след включването му в платформата „I love Bulgaria“ посещенията се увеличават в пъти. „I Love Bulgaria“ струва на Министерството на туризма 48 000 лв. без ДДС. Ведомството плаща единствено за 100-те национални обекта, а фирмата, която е разработила приложението, остава изключителен негов собственик.

По думите на министъра на туризма в оставка е избран възможно най-евтиният вариант. Договорът е за срок до 5 години, но има и опции за удължаване на този срок. ГЪРЦИЯ СРЕД СТРАНИТЕ С НАЙ-ГОЛЯМ СПАД В ТУРИЗМА, БЪЛГАРИЯ - СРЕД ТЕЗИ С РЪСТ Подобни приложения има в Русия, Франция и САЩ.

ADSpot

Лимон
Според законите на Охайо жена може да попадне в затвора, защото е кърмила на улицата или защото живее в къща с повече от четири жени. Забраната била приета в рамките на борба с проституцията.