Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


Чакаме 11 млн. туристи това лято

30 Май 2017 | Туризъм

Старият град в Пловдив
През 1956г. Стария град е обявен за архитектурно-исторически резерват. Тук се издигат крепостни съоръжения от всички епохи.
Над 11 600 000 чуждестранни туристи се очаква да посетят България през тази година като прогнозата е за значителен ръст от 11 на сто спрямо 2016-а, съобщи Румен Драганов - директор на Института за анализи и оценки в туризма, пред журналисти в Добрич.

По думите му в големите курорти - Слънчев бряг, Златни пясъци, Албена, вече има почиващи от Германия, Великобритания, Румъния.

Румен Драганов посочи, че културният туризъм в градска и историческа среда, чийто дял вече достига 50 на сто в общата структура, е новият феномен.

България вече е четирисезонна дестинация, благодарение на нискотарифните авиокомпании и културният туризъм доминира в голяма част от посещенията, поясни директорът на института.

Драганов коментира, че проблемът с недостига на кадри в туристическата индустрия няма да бъде решен, докато средната заплата в бранша остава 320 евро при 1400 евро в европейски страни.

По думите му работодатели в бранша търсят работници от трети страни - Украйна, Молдова, Беларус, дори от Индия и Бангладеш, но остава икономическият въпрос - ниското заплащане.

Драганов отбеляза, че сред целите на Националния борд по туризъм е до 2026 година средната заплата в бранша да достигне равнището в Европейския съюз.

ADSpot

Лимон
Първият светофар в Япония светел жълто за "Спри" и червено за "Тръгвай" .