Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


Стрелките на Карнавалния часовник в Габрово започна да отброяват

11 Ноември 2009 | Туризъм

Дома на хумора и сатирата Габрово
Кметът на Габрово и тази година пусна стрелките на часовника, които отброяват минутите и секундите на карнавалното време. По традиция празничното начало на петото годишно време бе сложено в Дома на хумора и сатирата.

За пореден път гостуваха и представители на карнавала в Аалст, дългогодишните приятели на Габрово Жат Пол, Жан Мари и Марио Стивенгале. Жан Мари е носител на пожизнената титла „Принц Карнавал” на Аалст и от името на организация „Карнавално сърце” и Федерацията на европейските карнавални градове, връчи отличия на кмета на Габрово и директорката на Дома на хумора.

Томислав Дончев бе удостоен с плакет, а Татяна Цанкова с карнавален медал за приноса им в развитието на карнавалното движение.

За разлика от предишни години с обявяването на началото на подготовката на габровския карнавал, чието следващо издание ще бъда на 15 май догодина, не бе обявено неговото мото. По решение на габровския Общински съвет за пръв път ще се състои конкурс за избор на мото и сценарий за провеждането му. Един от дългогодишните сценаристи на карнавалното шествие Светослав Бонев, който режисира карнавалните прояви заедно с д-р Тодор Шандурков в последните 20 години заяви, че обмисля да се включи в конкурса.

Тъй като догодина се навършват 150 години от обявяването на Габрово за град, той сподели, че темата, предложена от него, вероятно ще бъде свързана с това събитие. Откриването на карнавалното време в Габрово е за 11-ти път, а на днешния ден, точно в 11 часа и 11 минути местно време във всички карнавални градове в Европа и света се открива петото годишно време и започва подготовката за карнавалното веселие.

ADSpot

Лимон
Човек се смее средно по 13 пъти на ден .