Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


Паметник на Левски ще бъде издигнат в Руен

27 Април 2012 | Култура

Апостола на свободата Васил Левски
Бюст-паметник на Апостола на свободата Васил Левски ще бъде издигнат в Руен. Етническите турци, които са над 90% от населението на общината, също участват в дарителската кампания по набиране на средства за монумента.

Идеята за поставяне на паметника на Левски в общинския център е на учителя от Просеник Станко Апостолов, който е тамошен председател на БСП, но твърди, че изобщо не желае да се говори за партийна принадлежност, тъй като всички жители масово са подкрепили идеята.

Кметът Исмаил Осман и администрацията са осигурили цялата налична документация. Бюстът на Апостола ще бъде издигнат вдясно от входа на Общината. Жителите единодушно одобряват това, тъй като знаят и помнят завета на Левски.

Автор на проекта е бургаският скулптор Иван Бахчеванов. Вече е събрана половината сума от 17 000 лева. Предвижда се паметникът да бъде открит за рождения ден на Апостола на свободата 18 юли.
ADSpot

Лимон
Местен съд задължил жителите на Денвър, Колорадо, да осигуряват габаритни светлини за котките си, които се разхождат нощем.