Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


Бургас се готви за фолклорен фестивал

17 2012 | Култура

Деца в родопски носии
Облекла Bozov Style
снимка: www.nextbgtrip.com
Между 20 и 24 август в Бургас ще се проведе 40-то юбилейно издание на най-стария в България международен фолклорен фестивал.

За приятната атмосфера и настроение ще се погрижат танцови ансамбли от 11 страни – Франция, Турция, Грузия, Словакия, Румъния, Русия, Хърватска, Индонезия, Украйна, Сърбия и България. Родният фолклор ще бъде представен от фолклорните формации "Странджа" и "Пирин".

Участниците ще поднесат живо и истинско усещане не само чрез танца, музиката и костюмите, а с помощта на мултимедийните екрани на сцената на Летния театър ще направят истинско пътешествие по пътя на родните си места – бит и култура.

Тазгодишните носители на престижната награда "Нестинарка" е професионалният фолклорен ансамбъл "Пирин" от Благоевград, които ще представят страната ни още в първата вечер от фестивала, съобщават от община Бургас.

Последната вечер ще започне с импресия за историята на фестивала, а химнът на фестивала "Прехвръкна птичка" ще бъде изпълнен тази година от детски народен хор "Трепетлика" при ОДК – Бургас с ръководител Пепа Запрянова.

Тази година красивото и неповторимо танцово изкуство ще бъде пренесено и във всички квартали на общината. Основните сцени по традиция са Летният театър, лятната сцена "Охлюва" пред сградата на Община Бургас, ж.к. "Славейков", "Изгрев", "Меден рудник", кв. Лозово, Сарафово, Банево, Горно и Долно Езерово и Крайморие.


ADSpot

Лимон
Процентът успешни мисии до Марс през 60-те и 70-те години е около 48%