Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


16 000 лева е събрала община Кюстендил от туристически такси

10 Ноември 2009 | Туризъм

Сградата на общината в гр.Кюстендил
Близо 16 000 лева е събрала Общинската администрация в Кюстендил от туристическа такса до края на месец октомври. Това каза зам.-кметът по икономика и финанси Надя Каратова.

Според нея предприетите действия за коректното внасяне на туристическата такса дават резултат. До всички собственици на туристически обекти, места за настаняване и подслон, които са около 30, са изпратени комплекти от документи, съдържащи нов образец, за подаване на информация, както и заповедта на кмета на община Кюстендил Петър Паунов, с която той утвърждава новия формуляр.

Според направената справка почти всички собственици на туристически обекти вече са подали новия формуляр. В средата на месец декември ще започнат проверки по обектите, които да покажат дали подадената информация е вярна. По време на проверките ще бъдат заверявани и регистрите, водени във всеки един от обектите. Според Каратова в случай, че се установят неточности в подадената информация, собствениците на туристическите обекти ще търпят санкции.

ADSpot

Лимон
В град Клоусън, Мичиган местен закон позволява на хората да спят със свине, крави, коне, кози и кокошки. Това, обаче, могат да правят само стопаните на животните.