Новини
Хотели и хижи
boo.bg
Хотели и хижи
Новини


Хижа Чакалица

Планина: Рила
Местност: Чакалица
Капацитет: 25 места
Телефон: 073/8 41 57
Надморска висича: 1850 м.
Website: ajgidik.com
Хижа Чакалица
Хижа Чакалица се намира на 1850м н.в. в живописната местност Чакалица, разположена в Югозападния дял на Рила. Постройката представлява масивна триетажна сграда, която е в процес на доизграждане. В момента предлага около 25 места за настаняване, оборудван кухненски бокс и столова, външни санитарни възли и тоалетни. Хижата е водоснабдена и електрифицирана от мини ВЕЦ, отоплението е с печки на твърдо гориво.
До Чакалица се достига по горски път, който преминава през красиви и живописни места. Има и добре поддържана туристическа пътека.
Районът около хижата е подходящ за пешеходен и велотуризъм, разходки, пикници, бране на горски плодове и билки. В миналото местността е била едно от любимите места за отдих на хората от Горна Джумая /старото име на Благоевград/ и съседните села. От хижата се разкрива и неповторима гледка към Пирин.


Съседни обекти:
- х.Македония - 4.00ч.
- х.Предела - 4.00ч.
- х.Добърско - 4.00ч.
- вр.Чакалица/2298/ - 2.00ч.

Изходни места:
- с. Долно Осеново
- с. Хърсово
- гр. Благоевград /34 км земен път/- първоначално по долината на река Благоевградска Бистрица, а на 18-тия км до горски пункт Славово отклонение вдясно по маркирана пътека покрай долината на р. Славова.
« предищен Обекти в Рила следващ »
Видян: 5312 пъти  
!ново добави коментар
Моля, пишете на кирилица. Всички коментари, които не са на кирилица, ще бъдат изтрити!
Име
Коментар
 
Въведи номера