Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


Засаждат 900 дръвчета в ПП Златни пясъци

12 Ноември 2010 | Култура

Птички на дърво
900 фиданки ще бъдат залесени в природен парк „Златни пясъци” край Варна. Това заяви за радио Фокус Юлия Тумбаркова директор на парка.

Тя добави, парка успял да спечели програма по ОП „Околна среда” и тази седмица ще започне залесяването с черна елша, което е вид широколистно дърво. Целта е по този начин този вид дървета да бъдат възстановени на територията на парка. Тази зима предстои и надграждането на сцената, която се намира в близост до посетителския център на парка.
Тумбаркова коментира, че самия парк има много различни туристически маршрути, но освен това има и много специализирани.

Така например новият интерактивен маршрут е с име „Песента на гората” и е много предпочитан от посетителите , тъй като представя птичето царство на парка. Природния комплекс е известен и с ежегодния фестивал „Златна есен”, който всяка година привлича стотици посетители.Особен интерес за хората представлява тази част от парка, където са показани различни билки и начина, по който те изглеждат през различните сезони. „Точно в този момент пък гората е изключително красива, такива невероятни багри, а освен това и листата все още не са опадали, което наистина представлява една прекрасна картина”, каза още Тумбаркова. Тя добави, че парка се поддържа благодарение на подкрепата на много доброволци и приятели, които помагат в с чистенето и поддържането на природния комплекс.

ADSpot

Лимон
Фамилията на единствения член на ZZ Top без брада е Биърд (от англ.-брада).