Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


Започва фестивал на балканското кино

02 Декември 2010 | Събития

Филмова лента
Седем балкански филма от седем балкански държави участват във фестивал на балканското кино, който се провежда в София, каза организаторът на фестивала режисьорът Андрей Слабаков, предаде Фокус.

Филмите могат да се видят в зала „Люмиер” на НДК, като прожекциите са по две на ден – от 18.30 и 20.30 часа. Филмите се представят от балканските актьори.

„Смятам, че лицето на един филм са актьорите, нито режисьорите, нито продуцентите, нито драматурзите, нито композиторите”, подчерта Слабаков. Тази вечер е прожекцията на албанския и македонския филм, утре – кипърския и румънския.

Според Слабаков към фестивала има интерес. „Готино е, това са само артисти. Аз събирам само актьори, защото те са готини и са много по-широко скроени, отколкото останалата част от т.нар. „творчески екип”. И публиката трябва да познава някакви други актьори, освен американските. Да не говорим и че са много добри”, подчерта режисьорът.

Слабаков обясни, че при подбора на филмите определящо е било дали те са гледани и харесвани в държавите, от които идват. Фестивалът продължава до 5 декември.ADSpot

Лимон
"Рекордите на Гинес" държи рекорда за най-често крадена книга от обществените библиотеки.