Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


Започна Международният панаир на книгата в НДК

09 Декември 2010 | Култура

Книга
Международният панаир на книгата отвори врати в НДК за 29-и пореден път. Хитът тази година са преоценените книги, а входът е свободен.

Година преди 30-ия си юбилей, панаирът е един от най-големите до сега, с над 1200 кв. метра изложбена площ и удължено работно време до 20 часа всеки ден. По думите на председателя на парламентарната образователната комисия Огнян Стоичков безплатният вход е основна причина в период на криза купувачът да съхрани интереса си към книгата: "Чувам, че тук повечето неща са безплатни. Аз се радвам, че по този начин искаме българските граждани и обществото да не се лутат между мрежата и лавицата, а да предпочитат както компютъра, така и книгата, защото тя е изконно съдържание на нашата духовност. Големият интерес към панаира показва, че новините за смъртта на четенето са силно преувеличени."

Хитът тази година и за продавачи, и за читатели са промоционалните книги с над 70 процента отстъпка. Най-слаб интерес за купувачите представляват енциклопедии по география и биология, както и литература по право. „Купих си даже две книги. Но както виждате, потокът от купувачи се насочва там, където отстъпките са най-големи. Книгите са по 12 лева, аз ги взех за два пъти по два лева. Това е тенденцията. Обичам книгите, но не мога да си позволя лукса да си купя две книги за общата сума от 24 лева. Затова се насочвам към тези, които правят най-големи отстъпки. Да, виждам хубави неща, но скъпи неща", споделя посетител на панира.


ADSpot

Лимон
Всеки път, когато правите секс отделяте сперматозоиди достатъчни на брой, за да оплодите всяка една жена в Европа.