Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


Започна Международният панаир на книгата в НДК

09 Декември 2010 | Култура

Книга
Международният панаир на книгата отвори врати в НДК за 29-и пореден път. Хитът тази година са преоценените книги, а входът е свободен.

Година преди 30-ия си юбилей, панаирът е един от най-големите до сега, с над 1200 кв. метра изложбена площ и удължено работно време до 20 часа всеки ден. По думите на председателя на парламентарната образователната комисия Огнян Стоичков безплатният вход е основна причина в период на криза купувачът да съхрани интереса си към книгата: "Чувам, че тук повечето неща са безплатни. Аз се радвам, че по този начин искаме българските граждани и обществото да не се лутат между мрежата и лавицата, а да предпочитат както компютъра, така и книгата, защото тя е изконно съдържание на нашата духовност. Големият интерес към панаира показва, че новините за смъртта на четенето са силно преувеличени."

Хитът тази година и за продавачи, и за читатели са промоционалните книги с над 70 процента отстъпка. Най-слаб интерес за купувачите представляват енциклопедии по география и биология, както и литература по право. „Купих си даже две книги. Но както виждате, потокът от купувачи се насочва там, където отстъпките са най-големи. Книгите са по 12 лева, аз ги взех за два пъти по два лева. Това е тенденцията. Обичам книгите, но не мога да си позволя лукса да си купя две книги за общата сума от 24 лева. Затова се насочвам към тези, които правят най-големи отстъпки. Да, виждам хубави неща, но скъпи неща", споделя посетител на панира.


ADSpot

Лимон
Най-светлото място на Земята,което се вижда от космоса е Лас Вегас.