Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


За седми път Момчиловци празнува Деня на християнското семейство

19 Ноември 2009 | Култура

Родопското село Момчиловци
За седма поредна година читалище “Светлина” в село Момчиловци ще отбележи Деня на християнското семейство и младеж. Това съобщи библиотекарят Васка Мавродиева.

Празничната вечер ще се състои на 19 ноември от 19.00 часа в залата на читалището. В програмата ще вземат участие ученици от основното училището в село Момчиловци, които посещават СИП “Религия” с преподавател Мария Кетева, представители от Неделното училище към храма “Св. св. Константин и Елена” и деца от ОДЗ „Изворче” в селото.

За втора поредна година Дамски клуб “Емоция” ще номинира “Семейство на годината” и ще подари подаръци на децата, родени през 2009 г. На празничната вечер ще присъства и Константийнският епископ Антоний, който ще благослови цялото население на родопското село. Сред официалните гости ще бъдат и представители от Община Искър, Плевенско, които също ще поздравят присъстващите на празничната вечер.

Читалище “Светлина” в село Момчиловци е първото в Смолянска област, което отбелязва по този начин Деня на християнското семейство. “Целта ни е да запазим традициите, които са съществували години наред в Момчиловци и трябва да съществуват и за напред, за да има здрав дух и уважение между поколенията”, добави Мавродиев

ADSpot

Лимон
Оставянето на бакшиш в ресторантите в Исландия се счита за обида.