Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


Велико Търново отчита 12% годишен ръст в културния туризъм

27 Ноември 2009 | Туризъм

Царевец - главна крепост на столицата на Второто българско царство
12% годишен ръст в културния туризъм е отчел град Велико Търново. Това каза председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Благой Рагин. По думите му на второ място по годишен ръст на туризма е Велинград със 7%. Голям туристически ръст има и в Белоградчик.

Благой Рагин отбеляза, че процентът на ръст в туризма за страната ни е между 0 и -2%.

Според него желани дестинации за студентския празник 8-ми декември са планинските курорти Банско, Боровец, Пампорово, Чепеларе, Велинград, Сандански, Рибарица, Тетевен, както и Велико Търново, Пловдив, Хисаря, Златоград. По морето за студентите ще работят хотели във Варна и Златни пясъци. „Различни са предпочитанията на студентите по отношение на избора между хотел и къща за гости. Те предпочитат място, където има концентрация на много млади хора”, смята Рагин.

Той изрази мнение, че студентите се възползват от включените обикновено в пакета за студентския празник екстри на хотелите - басейн, фитнес. „Това ще бъде изненадата. Всеки един хотел ще предостави индивидуални бонуси и екстри, но никой не ги обявява предварително, заради конкуренцията”, заяви Благой Рагин. Той пожела на студентите успешно завършване на подготовката и да се влеят като подготвени кадри в българската икономика и по-специално в туризма.

ADSpot

Лимон
В Пенсилвания, при среща с каручка, те са задължени да покрият колата. Ако конят е уплашен, те трябва и да я скрият. Законът бил приет, когато по улиците конете са били повече от автомобилите. Но и до сега не е отменен.