Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


Велико Търново отбелязва 100-годишнина от началото на футболната игра в града

15 Декември 2009 | Събития

Старата столица на България Велико Търново
Къщите, наставени една над друга, по стръмните склонове на хълма Царевец
По повод 100-годишнината на началото на практикуването на футболната игра във Велико Търново ще се проведе "Ден на футбола" в града. Това каза на пресконференция Ангел Ганцаров, спортен журналист от Велико Търново.

Годишнината се отбелязва през настоящата година, която е и свързана с кръгли годишнини относно развитието и успехите на футбола във Велико Търново. Тази година се отбелязват 90 години от създаването на първия футболен клуб – Младежки спортен клуб, 85 години от създаването на спортен клуб "Етър", 40 години от първото влизане на "Етър" в "А" група, 35 години от първото участие на "Етър" в Европейските клубни турнир, 20 години от спечелването на първите медали от Републиканското първенство и 5 години от създаването на ФК "Болярки".

Честванията ще минат под мотото "Среща на поколенията". Футболните срещи по повод годишнината ще се проведат на 17 декември в Двореца на културата и спорта "Васил Левски" във Велико Търново. Първата среща е с начален час 13,30 часа и е между детските отбори на ПФК "Етър". В програмата влиза среща между отборите на Ветераните на "Етър" и Левски СФ от 16,30 часа, но от Левски СФ отказали да вземат участие и срещата ще бъде изиграна между отборите на ветераните на „Етър” и Локомотив ГО.

ADSpot

Лимон
Добре познатите ни анимационни герои Том и Джери са създадени през 1939г. от Бил Хана и Джоузеф Барбара.