Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


Тече процес по възстановяване на архитектурен паметник в центъра на Варна

03 Декември 2009 | Култура

Панорамна гледка към град Варна
Архитектурен паметник в центъра на Варна ще бъде напълно възстановен след действия на Окръжната прокуратура във Варна. Това съобщи на среща с журналисти днес Борислав Гуцанов, председател на Общински съвет-Варна.

На пресконференцията стана ясно, че институцията е сезирана лично от него. „За мен е важно, че съдебната система в града работи”, коментира Гуцанов. Заведеното е дело е по чл. 278, ал. 1 от Наказателния кодекс (НК), който е за престъпление срещу паметник на културата.

Внесеният в Окръжна прокуратура-Варна обвинителен акт е срещу Даниел Николов Фучиджиев и Милен Христов Петров, които в съучастие като съизвършители, в периода 13.10.2008 – 20.10. 2008 г., са разрушили сграда, архитектурно-строителен паметник на културата, находящ се на бул. „Княз Борис I” № 57.

Гуцанов изрази надежда, че в престъплението няма намесени служебни лица, за да могат да бъдат намерени и предоставени в съда всички необходими документи. Очакванията на Борислав Гуцанов са след приключване на „сагата”, сградата да бъде възстановена в първоначалния си вид.

ADSpot

Лимон
Фактите в тази рубрика се наричат със събирателното име - Тривия факти. Тривия е богиня от римската митология, чиито еквивалент в древногръцката митология е Хеката - богинята на магиите.