Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


Театрална сцена в Перник ще носи името на Георги Русев

06 Април 2011 | Култура

Великолепния български актьор Георги Русев
Новоизграждащите се театрална сцена и салон в Двореца на културата в Перник ще носи името на актьора Георги Русев. Това обяви в словото си при поклонението пред големия Георги Русев кметът на града Росица Янакиева.

Сцената на ОДТ "Боян Дановски" в Перник изгоря преди 6 години. През тази есен се предвиждат възстановителните работи да приключат и новият театрален салон да бъде открит с новия творчески сезон.

„Боли ме, че не можахме да изпълним последното му желание - да се качи още веднъж на сцената в Перник, на новата сцена, която сега ремонтираме. Ще я кръстим на негово име, защото знам, че духът му ще играе и ще живее там завинаги", каза още Янакиева.

Идеята за това да се увековечи името на актьора, дарил 24 години от живота си на пернишкия театър, 13 от които на директорския пост, е на журналисти от пернишкия ежедневник "Градски вестник".

Георги Русев направи сцената в миньорския град желана за изява на най-големите имена в родния ни театър. За свои постановки, поставени в Перник, награди са получавали Леон Даниел, Крикор Азарян, Младен Киселов.

Георги Русев почина на 1 април в дома си на 82-годишна възраст.


ADSpot

Лимон
В света съществуват 6 застрахователни компании, които застраховат главно портфейли.