Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


Свлачища могат да отцепят Златни пясъци и Св. Св. Константин и Елена

27 Ноември 2009 | Туризъм

Плажната ивица на курортен комплекс Златни пясъци
Съществува реална опасност от отцепване на курортните комплекси „Златни пясъци” и „Св. Св. Константин и Елена”, ако спешно не бъде укрепен подлезът в района на „Траката” във Варна.

Това стана ясно на среща с журналисти в Община Варна по повод възобновяването на свлачищните процеси на подлез „Траката”. На пресконференцията присъстваха представители на всички държавни и общински институции, които имат отношение по случая. Самият проблем е идентифициран и доведен до вниманието на държавната администрация.

Със самото изграждане на терена проблемът е въведен, а времето просто го задълбочило, коментира кметът на града Кирил Йорданов. Дългогодишната експлоатация, повече от 40 г., както и свлачищнита дейност в района само е допринесла до задълбочаването на разрушителните процеси. Големият проблем е, че това е път, който има наднационално и туристическо значение и без този път няма да има курортните комплекси „Златни пясъци” и „Св. Св. Константин и Елена”.

Недопустими са, според кмета, отговорите от държавната администрация „Спасявайте се на място”. Конкретното решение е да бъде изготвен протокол от всички специалисти, взели участие в днешното заседание по посока незабавно възлагане на проект за временно конструктивно укрепване на подлеза и пътния участък над подлеза.

ADSpot

Лимон
Давид Боздоганов е най-старият актьор в порноиндустрията - 75 години.