Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


Спестяваме до 20% с ранна резервация за зимна почивка

04 Октомври 2013 | Туризъм

Ски писта
С отстъпки до 20% може да бъде резервирана зимната ваканция и ските, независимо от избраната дестинация. Когато се прави резервация през световни сайтове, цената е дори още по-ниска.

В България най-активни в предложенията от периферията на курортите са апартхотелите. Най-удобните места за ски забавления обаче вече са заети на 80% в нашите курорти.

В същото време в Австрия и Италия около две трети от най-близките до пистите места за настаняване са напълно резервирани още с края на миналия ски сезон, съобщава в. "Монитор”.

От туристически агенции коментираха, че това се дължи основно на дългогодишна традиция по тези курорти и в това няма нищо изненадващо. На нещо подобно се надяват и българските хотелиери.

Взискателността на туристите започва да поставя на първо място удобството на обекта, а след това и цената. Проверка по сайтовете за резервация показва предпочитание на гостите към къщите за гости, които предлагат лично отношение и денонощно работещи СПА.

Цените са в диапазона от 107 до 250 лв. на вечер за двама с включена закуска и то от чужд резервационен сайт. Който направи грешката да търси оферта директно от сайта на хотела, ще плати до 30% повече при това в сезона на ранните записвания.

У нас хората предплащат ваканция, но само за настаняване. Нито един хотел не предлага пакетна цена с включена лифт карта, защото цените за лифтовете още не са известни. През миналия сезон сезонната карта в Пампорово струваше 950 лв., в Банско струва 1450 лв., а за Боровец цената е 900 лв. На Чепеларе за цял сезон се спускате срещу 680 лв., на Витоша за 590 лв. Дневната карта у нас е между 30 и 60 лв. в зависимост от курорта.

В Австрия сезонната карта, която е за времето от 1 ноември до 1 май, обхваща 5 ски региона с 25 курорта и безплатен транспорт между тях, с над 860 км писти, струва 489 евро или 955 лева. Най-скъпият ски регион на Австрия предлага карти за целия сезон за 780 евро.

За новия зимен сезон в Италия също вървят записвания, като стартът на сезона е от 1 декември. Картата струва 770 евро за региона на Доломитите и е за 18 курорта. Другите карти варират в диапазона между 490 и 680 евро за цялата зима.

В Швейцария елитен курорт предлага 57 лифта. Най-дългата му писта е 28 км, като започва в Цермат и завършва в Италия. Може да се купи комбинирана карта за каране в двете държави, както и да се ползва влаков транспорт между отделните области за каране, включени в цената. За 6 дни плащате 750 лева. Сезонната карта излиза 2100 лв.

ADSpot

Лимон
В Юта не е забранено да се притежава ядрено взривно устройство, но пък изрично е забранено то да се използва.