Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


София филм фест вече в повече от 10 града

26 Януари 2010 | Събития

Филмова лента
100 игрални, 30 документални и над 50 късометражни филма ще бъдат показани по време на 14-тия София филм фест. Киномаратонът започва на 5 март в столицата. Прожекции ще има още в над 10 града, сред които Бургас, Пловдив, Благоевград, Стара Загора, Русе, Хасково. Популярният руски режисьор Сергей Соловьов ще е сред специалните гости на феста, които тази година ще бъдат повече от 200.

За първи път по време на София филм фест акцент ще бъде поставен върху българското кино. От една страна ще бъдат представени най-успешните ни филми за последните 10 години. Прожекции ще има и на новите заглавия в киното ни. Почти сигурно е, че в рамките на фестивала ще бъде премиерата на "Стъклената река", новият филм на Станимир Трифонов, създаден по едноименната книга на Емил Андреев, обявена през 2006-та за Роман на годината.

Любопитни заглавия са включени и в панорамата "Голямата петорка". По време на нея ще бъдат прожектирани филми, печелили големите награди от най-престижните кинофестивали в света - тези в Кан, Венеция, Берлин, Торонто и Сънданс.

Руският режисьор Сергей Соловьов ще е един от специалните гости на София филм фест. На закриването му, на 14 март, той ще представи последния си филм "Анна Каренина". Соловьов е работил по него в продължение на 10 години.

Подробната програма на София филм фест ще бъде готова в края на февруари.

ADSpot

Лимон
Поповете(царете) в тестето карти се казват: Александър, Цезар, Чарлз и Дейвид.