Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


София филм фест на брега ще се проведе от 11 до 19 март в Бургас

04 Февруари 2010 | Събития

Черно море
Кинофестивалът „София филм фест на брега” ще се проведе от 11 до 19 март в Бургас. Това стана ясно на пресконференция днес в града.

Фестивалът се провежда за осма поредна година с подкрепата на община Бургас. В рамките на кинофорума ще бъдат прожектирани документални, игрални и късометражни филми в единственото кино в Бургас. „За малко фестивалът ще се пренесе в кукления театър в града. Там ще има по-особен подбор на филмите”, заяви Йорданка Ингилизова, представител на „София филм фест” за Бургас. Ще бъдат връчени и две награди на публиката за късометражен и документален филм, както и специалната награда на общината.

На най-любимия на жителите на града филм ще бъде връчена статуетката „Сребърна чайка”. „Община Бургас ще подкрепи отново провеждането на кинофестивала „София филм фест на брега”. Предстои приемането на рамката на бюджета на община Бургас и това събитие е част от културния календар на общината, надявам се да получи подкрепата на общинските съветници и на обществеността”, каза по време на срещата зам.-кметът Йорданка Ананиева. За да представи филмите, които участват във фестивала, на пресконференцията присъства и режисьорът проф. Георги Дюлгеров.

„Винаги, когато идвам в Бургас във връзка с този фестивал идвам с предчувствието за празник. Тази година програмата е много силна”, коментира той. В рамките на фестивала ще бъдат прожектирани и българските ленти „Ако някой те обича” на Киран Коларов и „Зад кадър” на проф. Светослав Овчаров, както и документалният филм „Европолис: Градът на делтата” на Костадин Бонев, отличен със „Златен ритон” на 17-ия национален кинофестивал в Пловдив през 2009 г.

ADSpot

Лимон
В Ирландия никога не е извършвана операция за смяна на пола.