Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


Ще може ли да караме ски на Витоша тази година!?!

29 Октомври 2009 | Туризъм

Пистата пред жижа Алеко на Витоша
Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова взе отношение по казуса със състоянието на ски пистите на Витоша - дали са годни или не за новия сезон.

От десетина дни собственикът на лифтовете Витоша Ски твърди, че състоянието на пистите не е добро и че ръководството на природен парк Витоша пречи за тяхното почистване преди новия зимен сезон.

"Пред провал са 7 старта на скиори, сноубордисти и ски бегачи, както и радващият се на огромен успех проект за деца Научи се да караш ски. Също така хиляди софиянци са изправени пред невъзможността да практикуват тази зима любимия си спорт. Всичко това се случва заради некоректното отношение на хора, които явно не желаят в ски зона Алеко да има зимен туризъм", коментира в декларация Костадинова.

Преди седмица президентът на Българската федерация по ски Цеко Минев призова премиера Бойко Борисов да се намеси в разрешаването на спора. Минев е и член на изпълнителното бюро на БОК, а също така се свързва със стопанина на лифтовете Витоша Ски.

От ръководството на природен парк Витоша опровергаха обвиненията на Витоша Ски.

"Надявам се всички компетентни институции да се намесят за разрешаване на проблема, за да се спаси зимният сезон на Витоша, тъй като в качеството си на председател на БОК не мога да остана безучастна", добави Костадинова.

ADSpot

Лимон
На ден човек средно изговаря по 31,500 думи.