Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


Сезона в Боровец стартира на 14 декември

21 Ноември 2013 | Туризъм

Един от най-старият зимен курорт в България - Боровец
Подготовката за сезон Зима 2013-2014 в Боровец е в разгара си броени седмици преди официалния старт на ски сезона на 14 декември.

Голямо спортно събитие ще отличи предстоящия зимен сезон и за пореден път ще постави Боровец на картата на международните състезания, предизвиквайки световен интерес. На 15 и 16 февруари курортът ще бъде домакин на Европейската купа по алпийски ски за мъже 2014 г. Най-добрите ски алпийци в света ще се съберат за последна тренировка преди олимпиадата в Сочи. Състезанието ще се проведе на писта "Попангелов", като това по никакъв начин няма да възпрепятства останалите скиори, избрали Боровец за сезона.

Освен подготовката за голямото събитие концесионерът на пистите в Боровец продължава мащабната си инвестиционна програма на обща стойност 40 млн. евро. Новият сезон ще изненада особено приятно почитателите на зимните спортове, като намали опашките пред лифтовете и улесни достъпа до лифтовите съоръжения благодарение на новата система с безконтактно преминаване и откриването на две нови каси за продажба на лифт карти и билети - близо до долна станция на лифт „Мартинови бараки" и в хотел „Рила". Лифт картите ще може да се презареждат през интернет - друго голямо удобство за гостите на Боровец.

Цените на лифт картите и билетите остават непроменени - еднодневната карта за възрастни е 55 лв., а за деца - 33 лв. Нощното каране за възрастни е 22 лв. Запазват се цените от миналия сезон и за всички ски и сноуборд пакети за наем на екипировка, ски и сноуборд уроци, както и другите услуги, предоставяни от Бороспорт. Всички цени може да намерите на www.borovets-bg.com.

През новия сезон любителите на зимните спортове ще се възползват от изградената в последните години модерна система за изкуствено заснежаване в ски зони "Ситняково" /Централен Боровец/ и "Ястребец» и закупените нови оръдия за сняг. Изкуствено заснежаване вече има и в отсечката при финала на писта „Ястребец 1", като по този начин се осигурява идеалното заснежаване и обработване на нaд 300 дка писти в курорта.

ADSpot

Лимон
Австалийската монета от 50 цента е направена от сребро струващо 2 долара.