Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


Събират се пари за изграждането на паметник на Георги Минчев

21 Февруари 2011 | Събития

Легендарният Георги Минчев
снимка: www.lostbulgaria.com
Паметникът на Георги Минчев в Каварна може да бъде изграден до юли. Тази надежда изразиха от инициативния комитет, които стои зад идеята, при представянето на проекта. Средствата за паметника ще бъдат събирани благотворително като в понеделник - 21 февруари, ще бъде активиран сайт - www.goshoesnas.com, на който всеки може да види банковата сметка.

Около 50 000 лева са нужни за изграждането на монумента. Инициаторите се надяват да успеят да организират фестивалът „Цвете за Гошо” заедно с откриването на паметника. Другата цел на организаторите е фестивалът освен в София, да се организира и в Каварна.

„Идеята се роди след като направихме паметника на Рони Джеймс Дио. И консултирайки се с музиканти като Васко Кръпката, Звезди от „Ахат” и други наши приятели решихме, че е време да отдадем почит и на българските рокаджии, които не са сред нас и са дали много за българската рок музика и поколенията след нея. Дали са й тласък и са учили хората, които сега свирят рок”, разказа кметът на Каварна. Той уточни, че вече е започнала подготовката на проекта. „Това е алея на рока и тя трябва да се изпълва със съдържание и с рокаджии, които са останали в сърцата на българските фенове”, сподели още Цонев.

Сметката, по която се набират средства за паметника на Георги Минчев в Каварна:

Райфайзен банк
IBAN: BG43 RZBB 9155 1000 7323 90
BIC: RZBBBGSF

Титуляри на сметката: Васил Георгиев (Васко Кръпката) и Владимир Йончев
ADSpot

Лимон
Мел Бланк, актьорът озвучаващ Бъгс Бъни, е алергичен към моркови.