Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


С качествена храна привличаме богати туристи

31 Май 2016 | Туризъм

Хотел на плажа
Хотелите и заведенията за хранене и развлечения към тях да използват и предлагат храни, които са произведени според българските държавни стандарти.

Това предвижда меморандум, подписан днес от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и браншови организации на производители на храни в присъствието на министрите Десислава Танева и Николина Ангелкова.

Целта на документа за сътрудничество е да повиши качеството и репутацията на хотелиерските и ресторантьорски услуги, посредством създаване на допълнителни гаранции за автентичност и качество на предлаганите храни и напитки, като част от предоставяните услуги. Така директно може да се повлияе и на качеството на туристическата услуга, според министъра на туризма Николина Ангелкова.

По думите на министъра на земеделието Десислава Танева България е страна, която произвежда най-висококачествените храни и напитки, а традиционната храна е емблема за страната ни.

„Надявам се тази концепция да гарантира на всеки, който си плати и избере високия клас хотел и ресторант, че храната, която ще потреби не само ще е безопасна, но ще бъде и най-висококачествената. Тази, която е традиционната за България и е произведена по Български държавен стандарт (БДС), по утвърдени браншови стандарти“, допълни Танева.

Меморандумът бе разписан от Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация от една страна и от друга от Асоциация на месопреработвателите в България, Асоциация на млекопреработвателите в България, Национална Асоциация на млекопреработвателите, Асоциация на производителите на безалкохолни напитки в България, Национален браншови съюз на хлебарите и сладкарите, Сдружение на производителите на растителни масла и маслопродукти в България, Сдружение „Традиционни сурово-пушени месни продукти“, Продуктов борд за яйца, птиче и заешко месо и Съюз на преработвателите на плодове и зеленчуци в България.

ADSpot

Лимон
Небраска и Оклахома са много далеч от океана. Това обаче не е попречило на законодатели да забранят лова на китове в тези щати.