Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


Руските туристи се връщат по българското Черноморие през 2016

26 Ноември 2015 | Туризъм

на море, на плаж...
Следващото лято руските туристи ще се завърнат по българското Черноморие. Това сочат прогнозите на туристическия бранш в Русия във връзка с проблемите й с Турция покрай сваления вчера над Сирия бомбардировач. Така, след като през тази година отчетохме сериозен спад на туристическия поток от Русия, се очертава догодина да си върнем загубеното и дори да спечелим още повече.

През 2016 г. руските и средиземноморските курорти ще бъдат най-предпочитаните за туристите, разказва пред ТАСС изпълнителният директор на Уралската туристическа асоциация Михаил Малцев. Той уточнява обаче, че там все пак местата са ограничени. Така нашата страна отново ще се върне сред основните фокуси за руските туристи.

"В момента очакваме точни указания от Федералната агенция по туризъм. Ако бъдат въведени ограничения на полетите до Турция и през това време не бъдат възстановени тези до Египет, тогава приоритетни дестинации за летните почивки на хората ще станат със сигурност руските курорти – Краснодарския край и Крим. България също е сред потенциалните лидери, тъй като условията там много приличат на тези в Турция. Освен това водим преговори и с Гърция за възможностите да настаним там част от туристите", обяснява Малцев.

Той отбелязва още, че сред курортните дестинации на руските туристи през следващото лято ще останат и Италия, Испания, Хърватия и Черна гора. Почивките в тези страни обаче са по-скъпи, макар и да предлагат в пакетите не само морски, но и исторически и културен туризъм, обяснява Малцев.

ADSpot

Лимон
Александър Бел, изобретателят на телефона никога не е телефонирал на майка си и съпругата си, защото и двете са били глухи.