Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


Рекламираме туризма в България на олимпиадата в Бразилия

25 Януари 2016 | Туризъм

Новото туристическо лого на България
На летните олимпийски игри в Бразилия през тази година ще има реклама на България като туристическа дестинация, съобщи пред БНР министърът на туризма Николина Ангелкова.

"Ще продължим да рекламираме България на водещи спортни събития – на предстоящата Европейска купа по ски в Боровец и Пампорово, на олимпиадата в Бразилия… Следим всички водещи спортни събития, с цел да представим максимално нашата страна. Ще продължим да популяризираме страната и чрез различни световни знаменитости – инициатива, която стартирахме съвместно с "Ню Бояна Филмс", каза Ангелкова.

По думите й това лято за пръв път ще има преки чартърни полети от Франция до летището в Бургас. "Това означава, че френските туристи, които бяхме загубили задълго, се връщат отново на нашето море", каза министърът.

Идното лято водещите туроператори ще увеличат чартърните полети до България - TUI Германия ще довете 130 хил. туристи при 80 хил. миналото лято, а TUI-Австрия вече е обявила България за основна предпочитана дестинация за тази година. Очаква се 40-процентен ръст на туристите от Полша.

Министерствата на туризма и на външните работи са започнали стъпки за разширяване на обхвата на групите с право на безплатни визи за туристи от Русия, Украйна, Молдова и Беларус. Предложението е такива да получават деца до 16 години, пенсионери, както и да бъде разширен кръгът от групи хора, посещаващи България за определени събития.

ADSpot

Лимон
Местен съд задължил жителите на Денвър, Колорадо, да осигуряват габаритни светлини за котките си, които се разхождат нощем.