Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


Рекламираме туризма в България на олимпиадата в Бразилия

25 Януари 2016 | Туризъм

Новото туристическо лого на България
На летните олимпийски игри в Бразилия през тази година ще има реклама на България като туристическа дестинация, съобщи пред БНР министърът на туризма Николина Ангелкова.

"Ще продължим да рекламираме България на водещи спортни събития – на предстоящата Европейска купа по ски в Боровец и Пампорово, на олимпиадата в Бразилия… Следим всички водещи спортни събития, с цел да представим максимално нашата страна. Ще продължим да популяризираме страната и чрез различни световни знаменитости – инициатива, която стартирахме съвместно с "Ню Бояна Филмс", каза Ангелкова.

По думите й това лято за пръв път ще има преки чартърни полети от Франция до летището в Бургас. "Това означава, че френските туристи, които бяхме загубили задълго, се връщат отново на нашето море", каза министърът.

Идното лято водещите туроператори ще увеличат чартърните полети до България - TUI Германия ще довете 130 хил. туристи при 80 хил. миналото лято, а TUI-Австрия вече е обявила България за основна предпочитана дестинация за тази година. Очаква се 40-процентен ръст на туристите от Полша.

Министерствата на туризма и на външните работи са започнали стъпки за разширяване на обхвата на групите с право на безплатни визи за туристи от Русия, Украйна, Молдова и Беларус. Предложението е такива да получават деца до 16 години, пенсионери, както и да бъде разширен кръгът от групи хора, посещаващи България за определени събития.

ADSpot

Лимон
За паркиране на слон във Флорида е забранено да се взема по-голяма такса от тази, която се взема за паркиране на автомобил.