Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


Ръст на посещенията със 7% отчита СПА-туризмът в България

29 Октомври 2009 | Туризъм

Спа масаж
Ръст на посещенията със 7% в сравнение с миналата година отчита СПА-туризмът в България. Това каза на пресконференция Златко Златанов – член на Управителния съвет на Български съюз по балнеология и СПА-туризъм.

Въпреки, че се наблюдава ръст в посещенията, приходите са спаднали с около 20%. „Това означава, че българинът продължава до ходи на СПА-туризъм, но бюджетът му е по-малък”, уточни Златанов. Той добави, че цените на процедурите през тази година не са били намалени, но са предлагани множество допълнителни бонуси към основния пакет.

На въпрос - защо СПА хотелите не предлагат услугата all inclusive, Златанов отговори, че услугата е за по-голяма масовост на посещенията, а по-голяма част от хотелите не са пригодени за това. Все още работим на принципа на уикендния туризъм, посочи той.

Според Златанов в близките 5 години България ще бъде най-доброто място за СПА-туризъм. Основните фактори за това са, че нашата страна предлага комплексен продукт. В него се включват лековити минерални води, пелеоиди и климат, позволяващи осъществяването на успешна превенция и рехабилитация на социално значими заболявания.

Основна цел на Български съюз по балнеология и СПА-туризъм е България да бъде превърната в център за профилактика и рехабилитация на населението в Европа, както и да бъде възстановена като целогодишна туристическа дестинация, основаваща се на оздравителен – балнео, СПА и уелнес туризъм.
34 СПА-хотела от цялата страна са членове на съюза.

ADSpot

Лимон
Най-популярната магическа дума - "абракадабра" се споменава за първи път писмено през II век от римския лекар Серений Самоник.