Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


Рашидов отново повдигна въпроса за музей на тоталитарното изкуство

17 Ноември 2010 | Култура

Известният български склуптор Вежди Рашидов
Министърът на културата Вежди Рашидов смята да възстанови атмосферата на мавзолея на Георги Димитров, заяви самият той при откриването на изложбата "Срещата" в столичната галерия "Астри", предаде репортер на БГНЕС.Това ще стане в сградата на Министерството на културата при централата на КАТ в София до Дървенишкия мост. Тази сграда беше дадена преди време на телевизия "Седем дни", но сега Министерството на културата си я е върнало и идеята е в нея през пролетта там да бъде открит музей на тоталитарното изкуство на един от етажите. Въпросният мавзолей ще бъде експониран в бункер в двора, който сега се почиства. Рашидов е прибрал преди години на части вратата от мавзолея на Димитров и сега смята да я постави на този бункер. Вътре ще има и съответно осветление и восъчна мумия на Димитров, каза Рашидов. Според него в тоталитарното изкуство има и добри художествени образци и най-важното, според него е, че от това може да се печели. В тази сграда ще бъде настанен и ансамбъл "Филип Кутев" и по този начин ще се освободи пространството за Музея на изобразителното изкуство в квартал 500 до паметника "Левски" в София.
Министърът на културата Вежди Рашидов смята да възстанови атмосферата на мавзолея на Георги Димитров.

Toвa заяви самият той при откриването на изложбата "Срещата" в столичната галерия "Астри".

Това ще стане в сградата на Министерството на културата при централата на КАТ в София до Дървенишкия мост. Тази сграда беше дадена преди време на телевизия "Седем дни", но сега Министерството на културата си я е върнало и идеята е в нея през пролетта да бъде открит музей на тоталитарното изкуство на един от етажите.

Въпросният мавзолей ще бъде експониран в бункер в двора, който сега се почиства. Рашидов е прибрал преди години на части вратата от мавзолея на Димитров и сега смята да я постави на този бункер. Вътре ще има и съответно осветление и восъчна мумия на Димитров, каза Рашидов. Според него в тоталитарното изкуство има и добри художествени образци и най-важното, според него е, че от това може да се печели.


ADSpot

Лимон
Телефонният код на Антрактида е -672.