Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


Проучване на Retur посочва най-предпочитаните пакети в България

23 Ноември 2009 | Туризъм

Спа масаж
Кои са били най-предпочитаните от българските туристи морски, планински и спа курорти в България през изминалия летен сезон (лято 2009). Това проучване бе направено от туристическа агенция Retur. Резултатите от него са следните:

От българските черноморски курорти само Албена отчита ръст от 24% спрямо 2008г., като това го прави най-предпочитания курорт сред българските туристи. На второ място се нарежда Слънчев Бряг следван от Св. Влас, Златни пясъци, Созопол, Поморие и Дюни. От тези курорти най-голям ръст отчита Поморие със 74%, следван от Дюни с 19 %. Спад в търсенето имат Св. Влас – 6%, Златни пясъци – 10%, Сл. Бряг 43%.
От предлаганите пакети, най-голям интерес на търсене се наблюдава към пакетите на база All inclusive, най-често резервирани са пакети с продължителност от 6 нощувки.

Като търсене на СПА хотели Ретур отчита ръст от 6%. Сред СПА курортите на първо място излиза Велинград със 177% ръст спрямо 2008г. Това се дължи на успешната реклама на община Велинград, както и обявяването й за СПА столица на Балканите. Второ място по търсене заемат Девин, следван от Сандански. Изненадващо, тази година Ретур отбеляза голям интерес към Поморие с предлаганите балнеопродукти и спа пакети.

Към каталозите от планински хотели има 8% ръст на търсене. На първо място е Пампорово, но въпреки това там се отчита 41% спад спрямо търсенето от 2008 г. На второ място се нарежда Банско с ръст от 1 %, а на трето място е Боровец със спад от 70%.

ADSpot

Лимон
Жирафите могат да почистят собствените си уши със своите езици.