Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


Продължава инициативата за строеж на паметник на ген. Гурко в столицата

05 Януари 2011 | Култура

Руският генерал Йосиф Владимирович Гурко
Столичният кмет Йорданка Фандъкова подкрепя инициативата за поставянето на паметник на генерал Гурко, освободителя на София, в столицата. Това каза градоначалникът в интервю за предаването "12 плюс 3" на БНР.

Идеята за това е на Фондация "Героите на България" и на други обществени организации. Вече е създаден и инициативен комитет.

"Аз съм убедена, че още тази година още ще пристъпим и ще предложим на Общинския съвет да вземе решение за поставянето на такъв паметник в нашия град", каза още Фандъкова.

Руската страна ще поеме ангажимент да участва във финансирането на изграждането на паметник на ген. Гурко в София. Това стана ясно на тържеството за отбелязването на 133 години от Освобождението на столицата, което се проведе пред паметника на опълченците.

На тържеството присъстваха директорът на Дом Москва Борис Громов и новият военен и военноморски аташе на Русия Алексей Ситников. Те поеха ангажимент руската страна да вземе участие във финансирането на паметник на ген. Гурко, както са направили и за построяването на паметника на опълченците.

ADSpot

Лимон
Чарли Чаплин е губил на конкурс за двойници на Чарли Чаплин :)