Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


Привличаме туристи с гмуркане и риболов

24 2015 | Туризъм

гмуркане
България ще привлича туристи и чрез възможности за риболов, гмуркане и екотуризъм в областите, където има условия за такива дейности. За целта ще бъдат реализирани няколко проекта, които да създадат условия за тези цели и да подобрят възможностите на инфраструктурата в такива райони. За реализацията на тези идеи днес бяха отпуснати близо 1.223 млн. лв. субсидии за осъществяване на проекти в тази насока. Парите са по мярка "Развитие на рибарските области" на Оперативна програма "Рибарство", съобщиха от Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ).

Чрез реализацията на част от проектите ще бъдат създадени или подобрени съществуващите условия за привличане на повече хора, които желаят по време на почивката си да се занимават с гмуркане, риболов, екотуризъм, разходки по интересни дестинации около водоемите т.н., обясниха пред iNews от ДФЗ. С отпуснатото финансиране ще бъдат реализирани общо 12 проекта. Освен за подобряване на инфраструктура, по някои от тях ще бъдат закупени техника и оборудване за реализиране на идеите.

В изпълнение на свои стратегии за развитие Местни инициативни рибарски групи реализират успешно инвестиционни проекти за изграждане на крайбрежни пешеходни алеи, организиране и провеждане на различни фестивали, както и за изработване на издания, свързани с историята на рибарството в различни региони. Част от одобрените проекти, за които са преведени средства, са за изграждането на модерни информационни центрове, чрез които ще се подпомогне развитието на рибарството и туризма по места.

Местни инициативни рибарски групи получиха субсидии още за закупуване на специализирано водолазно оборудване, за реализиране на идеи за екотуризъм и създаване на нови туристически продукти, както и за закупуване на мобилна система за мониторинг на повърхностни води.

ADSpot

Лимон
Думата за война в санскрит буквално означава "желание за повече крави".