Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


Предвижда се 30 % ръст на руските туристи

25 Януари 2016 | Туризъм

на море, на плаж...
Министерството на туризма очаква в зимните курорти този сезон да почиват с между 5 и 7 на сто повече чуждестранни туристи. Това сочат данните от ранните записвания и чартърните полети на летищата в София и Пловдив, съобщи БТА.

Министърът на туризма Николина Ангелкова съобщи при посещение в Пловдив, че туристическите чартъри за летище София от 70 през 2014 г. сега са достигнали 180. Само от Великобритания на летище София са заявени 64 полета при 24 през миналата година. Отделно за летище Пловдив по същата дестинация полетите са 3 пъти повече, там има ръст и на полетите от Русия, има и нови от Холандия, 7 пъти повече полети има заявени и от Украйна.

В момента за коледните и новогодишни празници са заети 95% от легловата база във всички големи курорти.

Равносметката за летния сезон е за спад от 3 на сто като само по Черноморието за месеците юли - септември той е със 7 на сто, съобщи Ангелкова. На фона на тазгодишния спад и след усложненията за руските туристи в Турция и Египет българският министър прогнозира броят на летуващите в България руснаци да нарасне с 30 на сто. До месец се очаква процедурата за издаване на визи за руски туристи да бъде облекчена допълнително.

ADSpot

Лимон
Течността в неузрелите кокосови орехи може да се използва като заместител на кръвната плазма.