Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


Повече туристи, но по-малко приходи отчитат в Банско

17 Април 2015 | Туризъм

Лифтът и пистите на един от най-добрите български курорти Банско
Хотелиерите в Банско отчитат повече туристи през зимния сезон, но финансовият резултат е лош заради натиска върху цените на услугата.

Браншът иска подкрепа от държавата и правомощия за определяне на защитни минимални цени според категоризацията.

Гостите от балканските държави са компенсирали чувствителния спад на туристите от Русия и Украйна. Нараснал е и броят на българите, предпочели зимния курорт, споделиха на браншова среща хотелиерите.

Натискът върху цените те изтъкнаха като най-сериозния проблем, застрашаващ качеството на услугата и провокиращ недоверие сред потенциалните клиенти. Петзвездните хотели се опитват да привлекат клиенти и да си напълнят базата, като смъкват цените и реално продават на цени за четиризвездни хотели, а пък четиризвездните продават на цена на три звезди. По тази линия Банско вече е евтина дестинация.

Обединението на основните туроператори от Гърция, изпращащи в Банско големи групи туристи, също е повлияло негативно на ценовите нива. За да направят добра заетост, те предлагат много по-ниски цени.

Към проблема с опашките от чакащи скиори пред единствената кабинкова линия хотелиерите в Банско добавят и липсата на гъвкавост от страна на концесионера.
Хотелиерите предлагат да има почасови карти за лифта и нощна писта, удължаване на сезона до средата на месец май, когато има сняг и осигуряване на работещ панорамен лифт през летния сезон.

ADSpot

Лимон
Средно 1 дка. гора премахва около 3,25 т. прах и газове годишно от заобикалящата го среда.