Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


Поморие започва да празнува!

30 Юли 2010 | Събития

Залез
Залез над Поморийското езеро
снимка: Минко Михайлов
В началото на август жителите и гостите на града ще имат възможност да разнообразят своето лято с богата културна програма в рамките на Националната седмица на морето, организирана и финансирана от община Поморие. Морските празници ще започнат на първи август и ще продължат до 8 август, като входът за всички прояви ще бъде безплатен.

Откриването на празничните мероприятия ще започне от 18.00 часа в неделя с изложба живопис на талантливата млада художничка Анелия Николова. Час и половина по-късно парад на плавателните съдове ще подготви присъстващите за същинското начало на седмицата на морето- посрещането на бог Нептун на поморийското пристанище в 20.30. Обичаната Тони Димитрова ще пее за Поморие от 21.00 часа на централния площад.

В дните до 8 август концерти в различни музикални стилове ще радват изкушените от музикалния жанр. Изложба на плевенски художници и премиера на книга допълват културните прояви в града.

Тези, които предпочитат активна почивка, ще имат възможност да премерят сили в състезанието по риболов, което ще се проведе на 3 август от 18.00 часа на пристанището. От община Поморие са помислили и за най-малките, които ще бъдат изненадани с конкурс за рисунка на асфалт в петък от 18.00, а от 19.30 същия ден куклено шоу на театрална студиа „Светулка" ще пренесе малчуганите и техните родители в света на приказките.

Два от символите на Поморие - морето и виното ще се преплетат в едно с концерт на Кристина Димитрова и Орлин Горанов от 21.00 часа на 8 август, когато Националната седмица на морето ще бъде закрита и ще бъде обявено началото на празниците на виното - „Море от вино-2010".


ADSpot

Лимон
Думата "Хималая" означава - Дом на снеговете.