Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


Планират изграждането на лифт между Пампорово и Чепеларе

17 Октомври 2014 | Туризъм

Кулата на връх Снежанка - Пампорово
Кулата e един от символите на българските зимни курорти.
Лифт ще свързва Пампорово и Чепеларе, с което комплексът ще стане най-големия курорт на Балканите, обяви изпълнителният директор на "Пампорово"АД Мариан Беляков. Прогнозно инвестицията, която ще направи дружеството във внушителното съоръжение се изчислява на около 50 млн. лв. Очаква се лифтът да бъде факт в рамките на 2 до 4 години, докато приключат административните процедури.

За новия лифт общините Чепеларе и Пампорово и областната управа вече са одобрили изменение на общия устройствен план, което е пратено в МРРБ. 17 % ръст в ранните записвания на чужденци за почивка през тази зима, отчете Беляков. Той очаква раздвижване на английския пазар, след като в курорта се връща британският туроператор "Кристъл".

В курорта очакват и 15% ръст на турските туристи през ски-сезона. Пампорово ще продължи да залага на балканския и българския пазар, на който е лидер с 63% от портфейла си, заяви Беляков. Родопският курорт запазва цените си от миналата зима, като лифт картата ще остане 53 лв., въпреки повишените цени на тока.

ADSpot

Лимон
Законите в Кънектикът забраняват на мъже да целуват жените си в неделя, както и да изхвърлят използвани ножчета за бръснене.