Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


Песпонеделник 2011 ще се проведе на 5 и 6 март

25 Януари 2011 | Събития

Kукери на традиционния фестивал Песпонеделник в село Широка Лъка
снимка: www.nextbgtrip.com
По традиция през първата събота и неделя на месец март в Широка лъка се провеждат маскарадните игри „Песпонеделник”. Тази година датите са съответно 5 и 6 март.

Тази година се очаква висока посещаемост, тъй като празникът съвпада с четирите почивни дни около 3 март. Кметът обясни, че подготовката за фестивала ще започне от началото на февруари, като и тази година се очаква международно участие. По думите му все още не е ясно колко състава ще вземат участие, но вече има обаждания от няколко чуждестранни състава, като се очаква само тяхното потвърждение за участие. Относно предстоящия кукерски фестивал в чепеларското село Орехово, който ще се проведе около седмица преди този в Широка лъка - на 26 и 27 февруари, кметът обясни, че няма притеснения, а напротив широколъшкият състав ще участва в празника в Орехово, а ореховският състав в Широка лъка. “Те са наши съседи и няма нищо лошо в това да има два кукерски фестивала”, обясни Каврошилов.

Той каза още, че имайки предвид цялостната икономическа криза имат финансови притеснения около организирането на празника, но очакват помощ от спонсори, както и от общината.

ADSpot

Лимон
В Южна Каролина и сега всеки, който е собственик на "неодушевено транспортно средство", трябва да спре 30 метра преди кръстовище и да стреля във въздуха.