Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


Пампорово отчитат ръст от 10 % на туристите

02 Април 2014 | Туризъм

Зиманта приказка на Пампорово
Кулата на връх "Снежанка"
снимка: Ангел Михайлов
В Пампорово отчитат 10-процентно увеличение на туристите през зимния сезон. Освен това се очертава сезонът да продължи до април.

За Пампорово зимният сезон е успешен, въпреки липсата на снеговалежи. Пистите са били покрити с изкуствен сняг и така са осигурили условия за ски още от началото на декември.

Ръстът в посещаемостта се дължи основно на повишения интерес от съседните ни страни. Туристите от Турция са се удвоили, а след откриването на ГКПП - Маказа се е увеличил значително и потокът от гръцки туристи през целия сезон.

Пампорово привлича платежоспособни турски клиенти от средната класа и едрия бизнес след проведена мащабна рекламна кампания в южната ни съседка. Сериозно увеличение има и сред гръцките туристи, както и на българските клиенти. Туристическият поток през сезона се допълва от румънски, сръбски и македонски групи.

Традиционните за Пампорово британски туристи запазват нивото си от миналия сезон. За следващата зима при пазара от Великобритания се очаква съживяване, тъй като започват чартърни полети с туристи на TUI до летище "Пловдив".

През последните години британските групи за Пампорово се насочват от туроператорите към летище "София", което е създавало неудобство за туристите.

ADSpot

Лимон
Единствените потни жлези на кравата се намират в носа й.