Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


Отново много джаз в Банско през август

27 Април 2012 | Събития

Ах, този джаззз
Традиционният Джаз фестивал в Банско, който и тази година ще събере между 3 и 11 август в подножието на Пирин едни от най-добрите представители на жанра у нас и в чужбина, си е поставил за цел вбъдеще да се превърне и в сцена за младите обещаващи таланти.

Още това лято в Банско ще участват млади, но вече утвърдени музиканти от САЩ и Европа, които идват за първи път в България, заяви на пресконференция днес организаторът на международния джаз фест Емил Илиев.

И тази година по традиция фестивалът ще бъде открит от Биг бенда на БНР с диригент Антони Дончев и солисти Васил Петров и Камелия Тодорова.

Самият Васил Петров, който присъства на пресконференцията за представяне на програмата на тазгодишното издание, разказа и за другите си планове, но с по-малки групи, посочва "Булфото".

Михаил Йосифов тази година ще участва с проекта си "РомаНено”, съвместно с Нено Илиев. Най-младата участничка е Кристина Кирова, все още ученичка в музикалното училище, която ще се представи заедно с "Old Gold Band".

Сред останалите участници са Йълдъз Ибрахимова, Fanfan Tulipan, Amir Gwirtzman, Alexandre Cunha, Jazz Connection, Seven Kings, Kekko Fornarelli Trio, IKS Big Band, The Merry Poppins.

Международният джаз фестивал в Банско е най-големият летен музикален форум в България, създаден през 1998 г. Красивият старинен град е място за среща на емблематични личности от музикалното ни съвремие. По традиция в програмата присъстват стилове и групи, представящи почти всички направления в жанра.

Концертите са безплатни за публиката. Вечер те събират многохилядна публика пред откритата сцена в центъра на Банско - площад "Никола Вапцаров".

През цялата фестивална седмица джаз звучи и през деня, от различни камерни сцени, разположени в големи курортни комплекси и ресторанти.


ADSpot

Лимон
Единственото животно, което изпитва страх и не влиза в бой с „краля на джунглата” е слонът.