Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


Откриват паметник на полковник Константин Каварналиев в Шумен

27 Ноември 2009 | Култура

Новият паметник на полковник Константин Каварналиев в Шумен
Полковник Каварналиев ръководи 3 бригада от 3 Балканска дивизия, която спира, в продължение на 25 дни, настъплението на шесткратно превъзхождащи я по численост гръцки войски и спасява българските села в Югоизточна Македония.
Президентът на Република България Георги Първанов ще открие паметника на полковник Константин Каварналиев в Шумен. Тържествената церемония по откриването ще се състои от 11.00 ч. на 27.11 пред Безистена, където е поставен монумента.

Поканени да присъстват са и министрите Вежди Рашидов, Божидар Димитров и шуменските депутати. Церемонията по откриването ще бъде ритуал, в който ще участват военни от Шумен и военен оркестър от Плевен. Президентът ще пристигне заедно с началника на кабинета си ген. Никола Колев, контраадмирал Николай Николов, съветник по националната сигурност и други членове на екипа си. След откриването на паметника Георги Първанов ще изнесе лекция пред студенти от ШУ „Епископ Константин Преславски".

Полковник Каварналиев е герой от Балканските войни (1912 - 1913 г.). Най-паметна остава битката при Дойран, където полк. Каварналиев с 3 000 войници побеждава около 40 000 гръцка войска.


ADSpot

Лимон
Някои бълхи имат пенис във формата на “Y”.