Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


Откриха изложба на икони от храм „Св. Петка"

12 Ноември 2009 | Култура

Икони от фонда на Историческият музей в Горна Оряховица
На 10 ноември 2009 г. в криптата на храм-паметник „Св. Александър Невски" официално беше открита изложбата „Реставрация и социализация на църквата „Св. Петка", с. Белчин". Изложбата се организира съвместно от Националната художествена галерия, Историческия музей в гр. Самоков и Фондация „Възраждане на Белчин" и ще продължи до 10 декември 2009 г. Част от нея са фотоси, проследяващи етапите по реставрацията на храма. Изложбата представя още оригиналните икони от „Св. Петка", които датират от XVII в.

Сред гостите на събитието бяха Ангел Николов - кмет на община Самоков, Христо Ярловски - зам.-кмет на община Самоков, Лиляна Янкова - председател на Общинския съвет в гр. Самоков, Венета Балабанова - кмет на с. Белчин и други.

За всички присъстващи имаше организиран коктейл, който беше открит от ансамбъл „Йоан Кукузел - Ангелогласният".

На 14 октомври 2007 г. Негово преосвещенство Знеполският епископ Йоан отслужи Божествена Света литургия за освещаване на изцяло реставрирания средновековен храм "Св. Петка" в с. Белчин.
ADSpot

Лимон
В Южна Каролина и сега всеки, който е собственик на "неодушевено транспортно средство", трябва да спре 30 метра преди кръстовище и да стреля във въздуха.