Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


Отчитаме спад на нарушенията в хотелите и ресторантите по Черноморието ни

04 Октомври 2013 | Туризъм

Хотел на плажа
Драстично са намалели нарушенията по хотелите и ресторантите в Черноморските ни курорти. До този извод са стигнали експертите от Българската агенция по безопасност на храните след края на летния туристически сезон.

За това, че туризмът у нас се развива и качеството на предоставените услуги се повишава, говори анализ на резултатите от изминалия туристически сезон, съобщава БТА.

В сравнение с предходните сезони, при почти еднакъв брой извършени проверки броят на констатираните несъответствия в обектите и издадените предписания за отстраняването им значително намалява, съобщават от агенцията.

През 2013 г. са извършени повече от 4500 проверки, при които са съставени по-малко актове за установяване на административно нарушение. За 2011 г. са съставени 518 акта, през 2012 г. те са 259, а през 2013 година броят им е 199.

Драстично е намалял и броят на обектите с временно преустановена дейност заради констатирани несъответствия. През 2011 г. временно затворените обекти са 63, през 2012 г. са 12, а през 2013 г. е преустановена дейността на един обект.

Анализът сочи, че през последните три години операторите все по-стриктно се доближават до изискванията на законодателството в областта на безопасността на храните.

През настоящата година са констатирани няколко случая със съмнение за заболявания, причинени от храни, но след извършени проверки, изследвания на проби от храни и контактни повърхности, предприети от съответните областни дирекции по безопасност на храните, е установено, че повечето от заболяванията се дължат на летни вирусни инфекции, а другите са причинени от зарази от персонала в обектите.

ADSpot

Лимон
Много сурови са законите в Мичиган. Там е забранено хранене при къпане в океана.