Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


Очакват се около 10% повече туристи през летния сезон

30 Май 2017 | Туризъм

на море, на плаж...
През летен сезон в България очакваме около 10% повече туристи в сравнение с миналото лято. Това коментира Румен Драганов от Института за анализи и изследвания в туризма пред Нова телевизия.

Увеличават се полетите на нискотарифните компании към българското Черноморие, ще има и 14 нови чартърни полета от различни дестинации, посочи той.

Увеличава се и делът на туристите, които идват за културен туризъм в градска среда и такива за младежки или голф туризъм по Черноморието.

Най-ниска цена за хотел се постига, ако резервацията бъде направена около три месеца по-рано, а най-изгодни са цените на самолетните билети пет месеца преди пътуването, коментира Драганов.

Около 3% от българите резервират почивка около година по-рано. Това е и срокът, в който може да се постигне най-ниска цена в място за настаняване, каза експертът. За лятна ваканция най-подходящото време за резервация е периодът януари-март. Тогава текат най-големите намаления, възможно е да се постигне отстъпка от 25 на сто.

За да не остане излъган в очакванията си, българският турист трябва да чете договорите и условията, препоръча експертът.

Около 260 хил. българи ще пътуват за Гергьовден, каза още Драганов.

ADSpot

Лимон

Warning: file() [function.file]: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /home/dablaze/public_html/nextbgtrip.com/resources/classes/html.class.php on line 345

Warning: file(http://lemons.btourism.com/lemonsExport.php) [function.file]: failed to open stream: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /home/dablaze/public_html/nextbgtrip.com/resources/classes/html.class.php on line 345