Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


Очакваме от 5 до 7% повече туристи в зимните ни курорти

20 Декември 2016 | Туризъм

Ски писта
Очакваме от 5 до 7% ръст на туристите през зимния сезон. Това съобщи министърът на туризма в оставка Николина Ангелкова по БНТ, като допълни, че фактор ще бъде и времето през зимата.

Тя посочи, че при ранните записвания се наблюдава 51% ръст на британските туристи, "връщат се руските, голям е ръстът и на туристите от Израел".

Министърът коментира и фалитът на "Алфатур" от тази седмица, като увери, че нито един клиент на агенцията няма да остане необезщетен.

"След като "Алфатур" информира за несъстоятелност, свикахме среща със застрахователите, с КЗП. Нито един човек няма да остане без върнати пари. Опитахме да договорим скоростно възстановяване на средствата на хората. Ще опитаме да осигурим да не се проваля почивката на хората и да могат да пътуват с друг туроператор", уточни тя.

По думите ѝ туроператорът е спазил закона и е информирал навреме за финансовата си несъстоятелност. Според нея има малък риск за още такива фалити през 2017 г.

Ангелкова се надява, че туроператорите ще успеят да преориентират непечелившите си дестинации. Тя увери, че ще се работи и за създаване на гаранционен фонд, който да защити потребителите, с цел по-бързо изплащане на обезщетения на хората, които са платили и искат да реализират почивката си.

ADSpot

Лимон
Костюмът на лъва от филма “Магьосникът от Оз” е направен от истински лъвове.