Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


Очаква се спад на цените от 20% в края на лятото

20 2014 | Туризъм

На море...
Лошото време в началото на лятото донесе късмет на хората, решили да почиват в края на сезона. Проливните дъждове и студеното време оставиха курортите ни почти пусти. За да намалят загубите и за да привлекат повече гости, хотелиерите са решили да пуснат евтините оферти за почивка по-рано, пише в. "Стандарт". Те се надяват и да има по-дълъг сезон, който ще продължи и през октомври.

Още в началото на седмицата от бранша обявиха, че приходите ще са с 12% по-ниски, като лошият сезон ще се отрази и на следващата година.

Евтините почивки ще бъдат факт още през следващата седмица по Южното Черноморие В Слънчев бряг поевтиняването е заковано на 20%. Още по-големи отстъпки обявяват хотелите в Приморско, Царево, Китен и Ахтопол. Цените остават почти непроменени единствено в Созопол, където сезонът по традиция е по-дълъг заради Аполония.

Ходенето на море през септември ще е още по-тънко, като офертите ще излязат в края на този месец. "Този период ще е насочен най-вече към родния турист, тъй като практиката показва, че през септември е много удачно за почивка на море", каза председателят на регионалната браншова структура на хотелиерите и ресторантьорите за Североизточна България Димитър Димитров.

По Северното Черноморие комплексите вече са пълни, като там цените вече са с 10% по-ниски.

ADSpot

Лимон
Охлювите могат да спят 3 години без прекъсване.