Новини
Хотели и хижи boo.bg
Новини
Хотели и хижи


Община Стралджа чества празника си с футболен турнир

05 Ноември 2009 | Събития

футболна топка
Празникът на община Стралджа традиционно е белязан от спортни събития. Футболния турнир "За купата на петте кмета" е оригинален начин за привличане на уж иначе скучните чиновници да се покажат в съвсем различна светлина на терена, съобщи пресаташето на общината Надя Жечева.

Турнирът има не особено дълга история, стартира през 2006 г. по инициатива на община Ямбол, които определят и първите правила. В състезанието участват отбори на общинските администрации от петте общини на областта - Ямбол, Тунджа, Стралджа, Елхово и Болярово. Домакините на срещите имат право да поканят и 6-я отбор, този на областна администрация. Спортното шоу се провежда в рамките на празника на всяка община.

Първият победител в състезанието, при неговото стартиране, е община Елхово, която е и първият носител на Купата на петте кмета. До момента преходната купа най-дълго е "пребивавала" в община Елхово.

Преди началото на сериозния мъжки мач предстои опасен футболен сблъсък между отборите на жените-свекърви срещу жените-снахи. Безжичният клю-клю телефон в града, на който са подвластни всички, диктува, че клуб "Дълголетие" е оформил отбор от дами с диапазон на достолепна възраст от 60 до близо 80 години, които са провели тренировки, имат спортно облекло, екип на Червен кръст ще извежда от терена контузените.

В клуб "Надежда", към който е другият лагер, кипи енергия и желание за надмощие над злото, наречено свекърва.

Публиката е подготвила лозунги в подкрепа на своите любимки, чува се, че ще има и химни.ADSpot

Лимон
Пълното име на куклата Барби е Барбара Милисънт Робъртс.